NSW rangschikking

Terrein laten rangschikken onder de natuurschoonwet

Via deze website kunt u zich aanmelden voor het uitvoeren van een locatietoets of het daadwerkelijk opstellen van een aanvraag tot NSW-rangschikking voor uw landgoed.
De Natuurschoonwet (NSW) is een wet uit 1928 en is door de overheid bedacht om de instandhouding van landgoederen in de bestaande toestand te bevorderen. De NSW is een belastingwet en biedt eigenaren, vruchtgebruikers en erfpachters van een landgoed onder bepaalde voorwaarden belastingvoordelen. De NSW is geen subsidieregeling; er worden in het kader van de NSW geen bijdragen in beheer en onderhoud verstrekt. Wanneer een terrein gerangschikt is onder de NSW dan is er sprake van een officieel landgoed.

Belangrijkste voorwaarden voor een natuurschoonwet (NSW) rangschikking:
• Het landgoed is minimaal 5 hectare, aaneengesloten, of een (deel van een) historische buitenplaats die minimaal 1 ha groot is. Onder bepaalde voorwaarden kan een onroerende zaak van minder dan 5 ha ook als een NSW-landgoed worden aangemerkt.
• Het NSW-landgoed bestaat voor minimaal 30% uit houtopstanden (bos) of natuurterreinen. Een combinatie van zowel bos als natuurterrein is mogelijk en komt vaak voor.

Voor meer informatie over  de natuurschoonwet en de mogelijkheden voor een specifieke terrein stuur een bericht via het onderstaande contactformulier.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Neem de onderstaande code over in het veld hieronder om de email te kunnen verzenden. (spam preventie)
  captcha