RSS feed

RSS feeds
Het nieuws op LandgoedKopen.nl bijhouden zonder dat u deze site hoeft te bezoeken? Dat kan nu, dankzij RSS-feeds voor actueel nieuws en aanbod. Hieronder leest u hoe deze (gratis) service van landgoedKopen.nl werkt.

Wat is een RSS-feed?
Een RSS-feed stelt nieuwe informatie op een website beschikbaar aan anderen. RSS-feed staat voor een tekst in een bepaalde standaardopmaak, gekoppeld aan een link naar een actualiteit. Niet de gehele tekst wordt beschikbaar gesteld maar slechts een gedeelte. U kunt dit vergelijken met de wijze waarop het laatste nieuws en aanbod is te vinden in de rechterkolom “laatste aanbod / nieuws”. Steeds meer websites bieden RSS-feeds aan. Hierdoor hoeft u voortaan niet meer naar alle afzonderlijke sites te surfen voor het nieuws maar krijgt u op een eenvoudige en overzichtelijke wijze al het nieuws te zien op uw eigen pc. Hiervoor dient uw computer wel te beschikken over een RSS-reader. Dergelijke readers zijn gratis te downloaden via het internet.

RSS-reader
Om RSS-feeds te kunnen lezen, dient u dus over een RSS-reader te beschikken. Een RSS-reader is een programma waarin de RSS-feeds te lezen zijn. Vaak geeft een RSS-reader een seintje wanneer er een nieuwe RSS-feed binnen is. In uw RSS-reader krijgt u de kop en het eerste deel van de actualiteit te zien. U kunt zo zelf bepalen welke artikelen u wel en welke u niet wilt lezen. Heeft u interesse om het gehele artikel te lezen dan hoeft u slechts te klikken op de bij het artikel weergegeven link. U komt dan direct in het artikel op de betreffende site terecht.

Een RSS-reader kunt u downloaden via internet. Er zijn vele soorten RSS-readers beschikbaar, zowel gratis als waarvoor u moet betalen. Enkele veel gebruikte gratis RSS-readers zijn:

RSS-readers voor Microsoft Windows
www.sharpreader.net
www.feedreader.com
www.rssreader.com

RSS-readers voor Apple en Linux
www.disobey.com/amphetadesk (Linux, Mac, windows)
www.projects.gnome.org/straw (Linux)

De browser ‘Safari’ van het besturingssysteem ‘Mac OS X’ ondersteunt ook RSS-feeds.
RSS-feed van LandgoedKopen.nl
Het enige wat u hoeft te doen is de volgende URL in uw RSS-reader in te voeren
www.landgoedkopen.nl/feed